Oppskrifter

Fisk

Beregning

Vi anbefaler 150 – 200 gram ren vare når du skal holde rakfisklag. Er du ekstra glad i rakfisk går det fort litt over 200 gram også, selvfølgelig avhengig av hvor mye tilbehør som serveres.

Rakfisklag

Legg rakfisken frem i åpnet pakke en liten time før servering, eller litt lengre om du ønsker mer smak på fisken.
Luft og romtemperatur modner rakfisken raskt.

Rakfisk

Fileter fisken dersom den er hel, ta av skinnet (snitt en cm fra halen, ta godt tak og la fisken gli mot kniven. Skråskjær filetene i fingertykke biter. Anrettes på fat.
Server gjerne med lefse og flatbrød, gode poteter, rømme, godt smør og rødbeter samt rødløk, vårløk eller purre.

Rakfisk-snacks

Smør seterrømme på fersk lefse. Strø litt finhakket purre eller rødløk over. Legg på biter med delikatesse-rakfisk. Rull sammen. Stikk inn tannpirkere (uten smak), eller cocktailpinner, med 2 cm mellomrom. Skjær opp mellom pinnene og anrett på fat. 

Husk at rakfisk ikke skal serveres kald, da går du glipp av mye god smak.

Les mer om oppbevaring av rakfisk

Copyright (C) Annes Hage 2008
Design: IDEO Design AS